hela denna avdelning är en annons från Helsingborgs Stad
5 november 2020

10 saker du kan göra hemma

Är du hemma i coronatider och har svårt att få tiden att gå? Här kommer 10 tips på saker du kan göra utan att behöva gå utanför dörren.

 

1. Besök Kärnan utan att gå i trappor

Har du aldrig besökt Kärnan eller var det ett tag sedan? Här kan du se den ståtliga byggnaden både inifrån och utifrån och dessutom både läsa och lyssna på guide som berättar om de olika våningarna.

 

 

2. Eller kliv in i medeltiden och spela Kärnan-spelet

Ta steget in på den medeltida borggården som en gång omslöt tornet Kärnan i Helsingborg. Ditt uppdrag går ut på att söka reda på försvunna föremål som behövs för att försvara Kärnan. Samtliga föremål i spelet har funnits på riktigt under medeltiden – arkeologer har nämligen funnit dem i och runt Kärnan.

Ladda ner för iPhone här och för Android här

 

 

3. Beställ läsningen hem…

70-plussare i Helsingborg har nu möjlighet att ta del av Boken Kommer eller med andra ord, man får biblioteksböcker hemlevererade. Äldre personer som, på grund av rådande rekommendationer, inte bör ta sig till ett bibliotek kan få böcker levererade direkt hem till dörren. Tjänsten är gratis och sker i mån av tid. Boken kommer är ett samarbete med Helsingborg volontärcenter. Lånetiden är sex veckor. Tjänsten bokas via telefon 042-10 69 00, vardagar 9.00-12.00

 

4… eller låna boken digitalt

Biblio är bibliotekens app där du kan låna e-böcker och e-ljudböcker. Allt du behöver är ett lånekort, sen är det bara att ladda ned appen och börja läsa/lyssna.

 

Foto: Anna Alexander Olsson.

 

5. Ta en virtuell fika

Du som är 70+ bör begränsa dina fysiska sociala kontakter. men det finns inget som hindrar att hålla kontakten med nära och kära digitalt. Det finns många appar och program för att videochatta, till exempel Skype och Facetime. Sätt på kaffet och ring upp.

 

 

6. Upplev Dunkers digitalt

Här kan du gå runt i huset, se filmer med författare, konstnärer, fotografer och artister som har varit på besök här på Dunkers kulturhus. Vi har alltid öppet online. Här kan du också bläddra i arkivet av filmer med konstnärer, fotografer och författare vars verk har blivit utställning på Dunkers kulturhus. Läs mer här.

 

Bild: SFF Josefine Hultén

 

7. Testa en ny app med de små

Hemma med barn i förskoleåldern? Simon Melin, förskollärare och IKT-pedagog på Råå förskola, tipsar om apparna Sketches, Keynote, Pages, Lightbot och Stopmotion. Kreativa appar där ni kan skapa bilder, filmer, sagor och programmera robotar tillsammans.

 

Bild: Sophie Håkansson

 

8. Gå på Sofiero via skärmen

Inget går upp mot Sofiero i sommartid. Här finns en 360-film där du kan dra bilden runt och uppleva parken i full blom.

 

 

9. Lokal kultur på ett nytt sätt

I programserien Rampljus får du möta etablerade artister och morgondagens stjärnor som drömmer om sitt stora genombrott. Det blir också intervjuer med olika spännande personligheter och du får följa med hem till några av kommunernas konstnärer och låt dig inspireras av krögare som lagar mat i rutan. Och mycket annat. Läs mer här.

 

Bild: Freddy Billqvist

 

10. Ta en guidad tur med mobilen

Rådhuset, Dunkers permanenta utställningar, Fredriksdal och stadens offentliga konstverk. Kanske sådant du inte hinner med i vanliga fall men nu kan du uppleva det i appen Guide Helsingborg. Här finns bilder, text och audioguide.

 

Artikeln är publicerad av Helsingborgs stad. Du når oss via mejl här.

 

Helsingborgs Dagblad
Ansvarig utgivare: Pia Rehnquist
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies