hela denna avdelning är en annons från Helsingborgs Stad
12 november 2020För att besöka Jutan behöver du just nu boka tid i förväg.

Detta vill helsingborgarna veta om restriktionerna – kommunvägledaren svarar

Är biblioteket öppet? Kan man se utställningar på Dunkers? Får man besöka släktingar på boenden? Vi samlar de vanligaste frågorna till Kontaktcenter just nu och låter kommunvägledare Emil Bengtsson svara.

Vad gäller på biblioteken?

Biblioteken i Helsingborg är öppna men med reducerade öppettider, läs mer om det här. Alla besökare uppmanas att använda självservicefunktioner samt att undvika grupparbeten eller möten på biblioteken. Många av biblioteken tar emot ett begränsat antal besökare (läs mer om det här) och antalet sittplatser är reducerat. 

 

Varför har inte gymnasieskolorna distansundervisning?

På gymnasieskolorna fortsätter skolförlagd undervisning. Här har åtgärder vidtagits för att eleverna ska kunna hålla god handhygien och hålla avstånd. I nuläget har vi marginell påverkan på gymnasieskolorna avseende konstaterad covid-19. Arbete hemifrån är ett sämre alternativ för verksamhetens kvalitet. Utbildningsuppdraget är i fokus och flera elever hade bekymmer med att hantera vårens distansundervisning. Verksamhetens agerande bygger på de rekommendationer som finns från myndigheterna. Från smittskyddsläkare är rekommendationen att skolorna i nuläget inte ska göra insatser på gruppnivå.

 

Vad gäller på grundskolorna?

På grundskolorna bedrivs verksamhet som vanligt. Verksamheterna har vidtagit åtgärder för att eleverna ska kunna hålla god handhygien och hålla avstånd. Skolorna är tydliga med budskapet att alla med symtom ska stanna hemma, alla tvättar sin händer noga och håller avstånd. 

 

Får man besöka anhöriga på vårdboende?

Ja, man kan besöka anhöriga på stadens vårdboende, korttidsboende och avlastningsboende. Boendet behöver kontaktas i förväg för att planera in besöket. Rekommenderat antal besökare är två personer åt gången per hyresgäst. Besöken sker i hyresgästens lägenhet eller utomhus. Vid besöket möter boendets personal upp för att informera om besöksrekommendationer och för att komma överens om när besöket ska avslutas.

 

Kommunvägledare Emil Bengtsson får många frågor som rör coronarestriktionerna just nu.

 

 

Vilka begränsningar gäller på kallbadhusen? Ishallen? Jutan?

Stadens kallbadhus, Kallis och Pålsjöbaden, har öppet som vanligt med ett begränsat antal besökare i basturummen, tio personer kan vistas där samtidigt. Varje besök är begränsat till två timmar per person för att så många som möjligt ska kunna besöka baden.

Ishallen har öppet med ett begränsat antal besökare om 50 personer som samtidigt kan vistas i hallen. Varje besök är tidsbegränsat till två timmar per person för att så många som möjligt ska kunna besöka ishallen.

Jutan har öppet men för att besöka skateparken behöver man boka tid i förväg. Boulebanorna är dock stängda tills vidare.

 

Kan man besöka Dunkers utställningar?

Utställningarna på Dunkers kulturhus kommer att hålla stängt till och med den 17 november. 

 

Är det öppet på Träffpunkterna?

Träffpunkterna är tillfälligt stängda fram till och med den 22 november. Stängningen kan förlängas beroende hur smittspridningen i samhället utvecklas.

 

Coronarestriktionerna kan komma att ändras eller förlängas, här kan du hålla dig uppdaterad om vad som gäller just nu. Hör av dig till Helsingborg kontaktcenter om du har frågor.

 

Helsingborgs Dagblad
Ansvarig utgivare: Pia Rehnquist
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies