hela denna avdelning är en annons från Helsingborgs Stad
12 januari 2020

Lär dig laga mat på rester med förskolekocken

Fullt med rester i kylen men tomt i plånboken? Förskolekocken och måltidspedagogen Miljana Vulovic hjälper dig med klimatsmarta recept på rester.

En stor del av soporna från Helsingborgs skolor och förskolor består av onödigt matavfall. Matsvinnet orsakar både klimatpåverkan och ekonomiska förluster, men nu pågår ett projekt för att minska svinnet.

 

Projektet SmartMat Hbg, som drivs av Helsingborg stad, handlar om att minska skolornas matsvinn och öka andelen klimatsmart skolmat. Stadens insats i projektet är att utbilda all kökspersonal om matsvinn men även om ökad källsortering av matavfall. Projektet görs i samarbete mellan NSR och stadens olika förvaltningar och under projekttiden kommer en rad olika tester göras för att se vad som fungerar för att skolmaten ska kunna bli klimatsmartare.

 

Här är recepten som hjälper dig ta vara på resterna:

 

 

 

 

 

 

 

Artikeln är publicerad av Helsingborgs stad. Du når oss via mejl här.

 

 

Helsingborgs Dagblad
Ansvarig utgivare: Pia Rehnquist
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies