hela denna avdelning är en annons från Helsingborgs Stad
13 februari 2020

Sofia och Benny träffades på jobbet

Det började som vänskap på jobbet. Tio år senare gifte sig Sofia Isaksson och Benny Carlsson och nu bor de ihop i en lägenhet i centrum. Och jobbet, det är den dagliga verksamheten Trumslagaren som firar 20-årsjubileum i år.

“Jag kan, jag vill, jag vågar” är Trumslagarens motto. Hit kommer deltagare varje dag för att göra egna låtar, skriva texter, repetera musikalnummer och lära känna olika instrument. Och det var här Sofia Isaksson och Benny Carlsson träffades för lite mer än tio år sedan.

– Det började med att vi blev kompisar. Vi var med i musikaler tillsammans på jobbet men sen började vi träffas på fritiden också, säger Sofia.

Hon skriver mycket dikter och har gett ut diktboken “Sofias längtan”. Många av dikterna handlar om att vänta på kärleken. Och när Benny läste boken hände något.

– Jag blev kär direkt när jag läste den boken. Så jag sa det till Sofia och sen blev vi ihop, säger han.

 

När de varit tillsammans i tio år bestämde de sig för att gifta sig. Vigseln gick av stapeln en solig junidag 2018 i Barkåkra kyrka utanför Ängelholm. Med över hundra gäster och mycket sång och musik blev det ett riktigt sagobröllop. Och numera bor de ihop i en lägenhet i centrala Helsingborg.

– Vi pratar mycket med varandra och så lagar vi mat ihop. Tacos är vår favoritmat, säger Benny.

 

Vad är det bästa med att vara gift?

– Det bästa är att ha sällskap och stöd i livet. Jag tycker mycket om hans leende och vi tröttnar inte på varandra, säger Sofia.

 

Ett riktigt sagobröllop blev det. Benny och Sofia tittar gärna i boken med bröllopsfotona.

 

I höstas var det premiär för musikalen “Den (o)bekväma resan” med deltagare från Trumslagaren. Sofia spelade en av huvudrollerna och läste en av sina egna dikter.

– Det är jätteroligt och det känns bra att våga uppträda, säger Sofia.

Och det är just sång, musik och dans som är i fokus på Trumslagaren. Verksamheten drog igång på prov för 20 år sedan och var så uppskattad att den blev kvar.

– Det är en verksamhet för dem som har någon funktionsvariation och LSS-beslut. Vi pedagoger har utbildning för att jobba med den målgruppen men samtidigt älskar vi musik. Det är fantastiskt att få jobba med bägge delar, säger stödassistenten Linda Brink.

 

På Trumslagaren arbetar man mycket med att stärka deltagarnas självkänsla och motivation. Man sätter upp mål och ger deltagarna utmaningar.

– När vi sätter upp musikaler är det ju inte bara deltagarnas familjer som kommer och tittar utan även allmänheten. Det både utmanar och stärker deltagarna samtidigt som de visar att de kan göra samma saker som alla andra.

 

Här kan du läsa mer om den dagliga verksamheten Trumslagaren.

 

Artikeln är publicerad av Helsingborgs stad. Du når oss via mejl här.

 

 

Helsingborgs Dagblad
Ansvarig utgivare: Pia Rehnquist
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies