hela denna avdelning är en annons från Helsingborgs Stad
31 maj 2018

Trygghetssatsning på Drottninghög ger resultat

Drogförsäljning, våld och skjutningar gjorde de boende på Drottninghög otrygga. Nu kraftsamlar polisen och staden tillsammans för att öka tryggheten och trivseln i området.

Så blir Drottninghög tryggare

Drogförsäljning, våld och skjutningar gjorde de boende på Drottninghög otrygga. Nu kraftsamlar polisen och staden tillsammans för att öka tryggheten och trivseln i området, och tilliten till myndigheter. Förutom att polisen finns på plats i området och möter de boende, bidrar staden med trygghetsvärdar och utökad missbruksvård.Och många av de boende ser nu ljusare på framtiden än vad de gjort på länge.

Publicerat av Helsingborgs stad Måndag 28 maj 2018

 

I april slog polisen till mot ett antal adresser i området och flera personer sitter nu häktade. Nu satsar polisen tillsammans med staden på att öka tryggheten och tilliten till myndigheter. Förutom att polisen finns på plats i området och möter de boende, bidrar staden med trygghetsvärdar, utökad missbruksvård och mer förebyggande arbete mot droger i skolorna.

 

Och många avde boende ser nu ljusare på framtiden än vad de gjort på länge. Flera vittnar om att människor rör sig utomhus nu på ett sätt som de inte gjort på länge.

– Det är en välkommen satsning. Det skulle ha gjorts för länge sen men bättre sent än aldrig. Människor känner sig tryggare nu, säger Saul Sagnia som arbetar på biblioteket på Drottninghög och bor i närheten.

 

Läs mer om utvecklingen av Drottninghög här.

 

Artikeln är publicerad av Helsingborgs stad. Du når oss via mejl här.

 

Helsingborgs Dagblad
Ansvarig utgivare: Pia Rehnquist
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies